RNVC is dé beroepsvereniging voor en door casemanagers. Dit keer Neeltje van Roosmalen RCCM® aan het woord. Zij heeft haar opleiding gevolgd bij Avans+ en is sinds april 2020 lid van de RNVC.

Na 15 jaar met plezier bij hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben werd Neeltje gewezen op een functie bij haar huidige werkgever. Sinds 2018 werkt Neeltje bij Schenk Tanktransport, waar zij verantwoordelijk is voor preventie, proces begeleiding arbeidsongeschikte medewerkers, uitvoering Ziektewet en WGA.

Geen dag is hetzelfde, iedere dag kent nieuwe uitdagingen die zij met het kennis van het vak goed aan kan gaan.

Tijdens de pandemie waren er verschillende fases waardoor mensen verzuimde, mensen die het spannend vonden, mensen die écht ziek zijn geworden en niet te vergeten de regels die steeds weer veranderden. Bij Schenk kon 90% van de medewerkers niet thuiswerken. Dit heeft tot veel uitdagingen geleid. Inmiddels is de situatie redelijk genormaliseerd. Neeltje kijkt terug op een uitdagende periode, die zij zonder kennis van het vak en zonder de hulp van haar RNVCintervisiegenoten een stuk minder makkelijk het hoofd had kunnen bieden.

“Mijn lidmaatschap stelt mij in staat om continue mijn kennis te vergoten. Ik leer veel door te sparren met intervisiegenoten. De kennis die ik opdoe tijdens de maandelijkse Masterclasses kan ik direct toepassen in de praktijk. zijn , de nieuwsbrieven en de maandelijkse vragen”, aldus Neeltje.

Wil jij net als Neeltje jouw passie voor het vak delen met andere casemanagers? Stuur dan een mailtje met jouw contactgegevens aan externezaken@rnvc.nl