In samenwerking met IVA Opleidingen heeft Pascal Willems als mede ontwikkelaar van de werkwijzer gisteravond tijdens de masterclass zijn kennis gedeeld met de RNVCleden.

Een van zijn adviezen was om een Arbeidsconflicten protocol binnen organisaties te ontwikkelen. Zodat bij conflictsituaties medewerkers naar dit protocol terug kunnen grijpen en zich niet ziek hoeven te melden.

Het kenniscentrum arbeidsconflicten biedt binnenkort een voorbeeld protocol aan, met ook de mogelijkheid om direct een afspraak met een mediator of conflict coach te boeken. Zij brengen het gesprek op gang om te komen tot een gezamenlijke oplossing.

Dit protocol kan een onderdeel zijn van het PSA beleid. Waardoor gecombineerd met het opleiden van medewerkers in de organisatie een groot deel van verzuim door arbeidsconflicten voorkomen kan worden.

Met als doel tevreden medewerkers te behoudend voor de organisatie. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat voor medewerkers een goede werksfeer op de lange termijn de belangrijkste reden is om bij een bedrijf te blijven werken.

Goed beleid zorgt dus voor een win-win situatie voor alle betrokkenen.

Enkele reacties onze leden:
“Bedankt voor je heldere uitleg”.
“Was erg leerzaam”.
“Leerzaam, heldere toelichting”.
“Goede interessante sessie”.