Vragen

voor

leden

Vragen

Faq

Vraag & Antwoord voor leden
Wanneer vinden de PE-toetsen plaats?

In het leermanagementsysteem wordt elke maand de meest recente content geplaatst, waarmee je je maandelijkse toetsing kunt doen. Let wel, alle toetsen dienen uiterlijk in december gemaakt te zijn. Het idee erachter is om jou als casemanager te ondersteunen om maandelijks je kennis te updaten met de nieuwste content en jezelf hierin te toetsen.

Kan ik uitstel krijgen van betaling?

Het is niet gangbaar om uitstel van betaling te verlenen. Het is mogelijk om in 2 incassotermijnen te betalen i.p.v. 1 termijn. Mocht er onverhoopt een situatie zijn, waardoor betaling niet mogelijk is, laat het ons dan weten via info@rnvc.nl, dan kunnen wij gezamenlijk kijken naar een oplossing.

Kan ik betalen op factuur i.p.v. automatische incasso?

In 2020 is door het bestuur het besluit genomen om onze processen zoveel mogelijk te automatiseren en de betalingen van de contributie via automatische incasso’s te laten plaatsvinden. Dit is voor de vereniging, die veelal werkt met vrijwilligers minder arbeidsintensief. Graag willen we onze tijd liever besteden aan het organiseren van bijeenkomsten en scholingen voor onze leden. We hopen hierin voor uw begrip. Graag verzoeken wij u daarom de machtiging in te vullen en te tekenen. Je kunt daarbij altijd aangeven of je het d.m.v. 1 of 2 incasso’s betaald wil hebben.

Kan ik uitstel of dispensatie krijgen voor het bijwonen van intervisies?

Wij kunnen geen dispensatie geven. Wel kunnen wij je uitstel geven, om plausibele redenen. We vragen je dan een mail te sturen aan info@rnvc.nl, zodat we je vraag kunnen oppakken. Er zijn voldoende groepen die nog plaats hebben, je mag ook zelf een tijdelijk intervisie groepje oprichten. Wij zijn redelijk flexibel, maar er wordt wel van alle leden verwacht dat er minimaal 3 intervisie momenten zijn geweest. We hebben er vertrouwen in dat dat lukt.

Als ik halverwege het jaar lid wordt van RNVC, hoe zit het dan met de vereisten vanuit de vereniging?

Voor leden die gedurende enig kalenderjaar register lid worden (dit is een andere datum dan de datum op het diploma) geldt de onderstaande systematiek.

Lid in jaar 1Intervisies400-uursverklaringMasterclassesToets
Q12300 uur3elke maand
Q22200 uur2elke maand
Q31100 uur1elke maand
Q40nee0elke maand
Jaar 23Ja3elke maand
Ik heb na 1 oktober opgezegd, nu moet ik het hele volgende jaar lid blijven?

Bij een opzegging na 1 oktober loopt het lidmaatschap het hele volgende jaar door.

Indien er zeer zwaarwegende redenen zijn om niet het hele jaar lid te kunnen blijven, dan kan contact opgenomen worden met info@rnvc.nl

Hoe log ik in in het leermanagementsysteem?

Als casemanager heb je toegang tot het leermanagementsysteem. In dit portal vind je vakliteratuur en word je bovendien op de hoogte gehouden van ontwikkelingen binnen het vakgebied van casemanagers.

Graag informeren we je dat het platform is uitgebreid met de functionaliteit om je aanwezigheid bij intervisiebijeenkomsten en 400-uursverklaringen te registreren. Dit is nodig om je inschrijving in het beroepsregister geldig te houden.

Hoe kan ik aan de slag met de registratie?
  1. Login via onze website www.rnvc.nl in op het leermanagementsysteem met de gegevens die bij jou bekend zijn.
    Ben je je wachtwoord kwijt? Kies dan voor Wachtwoord vergeten en vul je gebruikersnaam in (die is gelijk aan het e-mailadres waarmee je geregistreerd staat in het register).
  2. Op de homepagina vind je twee tegeltjes voor de 400-uursverklaring en de intervisies. Als je hiervoor kiest lees je verdere instructies over hoe je de gegevens kunt uploaden.
  3. Nadat je alles hebt geüpload zal het secretariaat van de RNVC je stukken bekijken en eventueel akkoord bevinden. Als je stukken niet akkoord bevonden worden, dan neemt het secretariaat contact met je op. Hoor je niets, dan is alles goedgekeurd.
Hoe log ik in op de 'mijn RNVC' omgeving?

Via de inlog knop op de homepage. Daarna heb je en wachtwoord en gebruikersnaam nodig voor de leeromgeving.

Hoe kan ik als coördinator van een intervisiegroep de aanwezigheid registreren van de intervisieleden? Wat is mijn taak als coördinator?

Je taak als coördinator van een intervisiegroep is het registreren van de aanwezigheid van de leden van jouw intervisiegroep. Leden zullen bij jou als coördinator een verzoek indienen om hun aanwezigheid bij een intervisiegroep te beoordelen (lees goed te keuren of af te keuren). Deze zogeheten beoordelingsverzoeken kun je vinden in jouw beoordelaarsaccount van het leermanagement systeem.

Inloggen
Voordat je kunt inloggen dien je eerst je inlogcodes te resetten. Ga naar https://rnvc.pe.nl en kies voor wachtwoord vergeten. Vul daarbij je gebruikersnaam in. Je gebruikersnaam bestaat uit je e-mail voor de @, gecombineerd met ‘_beoordelaar’. Voorbeeld: ‘demo@gmail.com’ wordt ‘demo_beoordelaar’. Erna kun je je wachtwoord instellen en vervolgens inloggen.

Lukt het niet? Laat het ons weten op info@rnvc.nl en dan kijken we met je mee.

Hoe voeg ik mijn bijgewoonde intervisiebijeenkomsten toe ten behoeve van de PE-registratie?

Dit wordt bijgehouden in het leermanagementsysteem. Log in op je persoonlijke pagina en log vervolgens in bij permanente educatie.

Hoe voeg ik mijn 400 uurs verklaring toe ten behoeve van de PE-registratie?

Dit wordt bijgehouden in het leermanagementsysteem. Log in op je persoonlijke pagina en log vervolgens in bij permanente educatie.

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Voor tussentijdse uitschrijving uit het register dien je vóór 1 oktober schriftelijk jouw registratie op te zeggen. Dit kan door een mail te sturen naar info@rnvc.nl of een opzegging te sturen naar ons postadres. Jouw registratie eindigt dan per 1 januari van het erop volgende jaar.

Secretariaat RNVC

Ma-Vr: 8:30 - 13:30

Lid worden

rnvc-logo

Nieuwsbrief