RNVC is dé beroepsvereniging voor en door casemanagers. Dit keer Danielle Lagerweij aan het woord. Zij heeft haar opleiding gevolgd bij Scolea en is sinds 2018 lid van de RNVC.

Danielle heeft een financiële achtergrond. Bij een toenmalige werkgever kwam er een HR functie op haar pad, waar zij werd gevraagd het verzuim op pakken. Bij deze organisatie heeft Danielle de kans gekregen veel te leren op HR en verzuimgebied. Tijdens een vervolg stap binnen de HR wereld ontdekte ze dat er veel meer mogelijk is om mensen inzetbaar te krijgen én te houden. Waardoor zij de keuze heeft gemaakt zich hierin te specialiseren. Na het afronden van haar opleiding tot register casemanager verzuim (Crov) heeft zij de stap gemaakt naar @SZamen, een gecertificeerde arbodienst.

Danielle is dagelijks met het vak bezig in de breedste zin van het woord. Zo ondersteunt zij MKB klanten bij HR vraagstukken en werkt ook in taakdelegatie met een vaste groep bedrijfsartsen.

“Mijn lidmaatschap zorgt ervoor dat ik aantoonbaar wordt bijgeschoold. De klanten voor wie ik werk vinden het ook belangrijk dat zij een casemanager spreken die niet zomaar iets doet. Ik vind het fijn dat de periodieke PE toetst is vervangen door maandelijkse vragen waarmee ik continu op de hoogte ben van de meest actuele kennis. Ik kan goed sparren met andere leden, die net als ik dagelijks met hun vak bezig zijn. Ook vind ik het prettig dat ik geen aparte kosten heb, bij de RNVC betaal je een abonnement waar alle bijscholingen inzetten”, aldus Danielle.

Wil jij net als Danielle jouw passie voor het vak delen met andere casemanagers? Stuur dan een mailtje met jouw contactgegevens aan externezaken@rnvc.nl.