Webinar UWV maatregel WIA-beoordeling ‘praktisch beoordelen’

Sinds juli 2023 past het UWV de maatregel ‘praktisch beoordelen’ toe bij WIA-beoordelingen voor werknemers die volledig of gedeeltelijk passend werk hebben. Ben je benieuwd wat deze maatregel precies inhoudt? Je kunt nu een webinar bekijken waarin alles wordt uitgelegd.

Wat leer je in het webinar?

In het webinar legt Frank Gevers, accountmanager werkgeversdienstverlening bij het UWV, duidelijk uit welke veranderingen de maatregel met zich meebrengt. Hij bespreekt wat je kunt verwachten wanneer deze maatregel wordt toegepast bij de WIA-beoordeling van een werknemer.

Het doel van praktisch beoordelen

De maatregel ‘praktisch beoordelen’ is in het leven geroepen om de wachttijden voor WIA-beoordelingen te verkorten. Dit is een van de oplossingen die het UWV heeft geïntroduceerd om aanvragen voor een WIA-uitkering sneller te behandelen. De maatregel kan worden toegepast op werknemers die volledig of gedeeltelijk actief zijn in passend werk en geldt voor een periode van drie jaar.

Met deze maatregel wordt de beoordeling efficiënter en sneller, zonder dat er wordt ingeleverd op zorgvuldigheid. Voor zowel werkgevers als werknemers biedt dit meer duidelijkheid en kan het de doorlooptijd van een WIA-aanvraag aanzienlijk verkorten.

Meer weten en vooruitblik

Wil je meer te weten komen over deze maatregel? Het webinar geeft je uitgebreide informatie over hoe praktisch beoordelen werkt en welke impact het kan hebben op jou en je werknemers. Het UWV blijft werken aan verbeteringen in het beoordelingsproces van de WIA, en de maatregel ‘praktisch beoordelen’ is een van de stappen die daarbij helpen.

Bekijk het webinar hier.